Bizden Haberler

Kemer’e ve Burdur’a Doping olacak Yayla Evleri Projesi

Burdur Kemer Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yayla Evleri projesinde sona yaklaşılıyor. Büyük bir kısmı geride bırakılan ve Nisan ayında açılışının yapılması hedeflenen Kemer Asarcık Yayla evlerinde, konuklar için tüm konfor düşünülmüş. Şimdilik 6 Yayla evinin olduğu proje, talebe göre zamanla geliştirilebilecek. Alt ve üst yapısı için büyük titizlikle çalışılan Yayla Evleri doğayı seven, sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olacak.

Doğal olması için tüm detayların düşünüldüğü proje, Kemer ve Burdur’un doğal turizmi açısından büyük önem taşıyor. Projenin Baka Destekli yürütüldüğünü söyleyen Kemer Belediye Başkanı Durmuş Erdem, içme suyundan, kanalizasyona, güvenlik için ise çevrenin tel örgü ile kapatılmasına kadar tüm detayların düşünüldüğünü söyledi. Yayla evlerinin içerisinde, bir evde olması gereken her türlü malzeme de en lüks hali ile bulunurken, soba ve klima detayları da unutulmamış. Ayrıca yürüyüş yollarının olduğu alanda gelen konuklar atvlerle veya bisikletlerle de gezinti yapabilecek.

Hedeflenin 16 Nisan referandumu sonrasında açılışını yapmak olduğunu dile getiren Kemer Belediye Başkan Durmuş Erdem, geniş katılımlı açılış ile burayı herkese tanıtacaklarını belirtti. Başkan Erdem, projenin hayata geçirilmesinde BAKA yönetiminin, Valiliğin ve sivil toplum örgütlerinin büyük desteğini gördüklerini de sözlerine ekledi.