Kemer İlçesinde en önemli geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Buğday, şeker pancarı,yem bitkileri, elma ile birlikte diğer sebze ve meyveler yetiştirilmektedir. Tarım büyük bir ekseriyetle makineli yapılmaktadır.
İlçemize bağlı Belenli köyünde Belenli Sulama Birliği bulunmaktadır. Tarım büyük bir ekseriyetle makineli yapılmaktadır. İlçe merkezi ve köylerinde 672 traktör ve diğer zirai donanım bulunmaktadır.
İlçe arazisinin % 85’ i ekilebilir durumdadır. Sulu tarım yapılan arazide ise başta şekerpancarı ve yem bitkisi olmak üzere her türlü sebze ve meyve yetiştirilmektedir.
Yetiştirilen buğdayın tamamına yakını tüccara ve şekerpancarı da Burdur Şeker Fabrikası’na satılmaktadır.
İlçede 2015 yılına ait kayıtlarda 13.000 adet küçükbaş, 10.428 adet büyükbaş hayvan vardır. Süt ve süt inekçiliği önemlidir. Süt ve süt inekçiliği önemlidir. İlçe genelinde günlük üretim yaklaşık 53.850 kilogramdır. İlçemize ait 2015 yılı süt üretim kapasitesi 19.655,380 litredir. Kayı, Pınarbaşı, Akçaören, Akören ve Elmacık Köyleri’ nde toplu sağım merkezleri bulunmaktadır.
İlçe merkezinde ve Belenli Köyünde 2, diğer köylerimizde 1’ er adet Süt Kooperatifi bulunmakta olup, ayrıca İlçe merkezinde 1 adet Tarım Kredi Kooperatifi vardır.
İlçede tek Banka Şubesi Ziraat Bankasıdır.
İlçede tek Banka Şubesi Ziraat Bankasıdır.
İlçe Ekonomisinde önemli bir unsurda Yurtdışında bulunan 45-50 civarındaki işçi ailelerinin kazançlarıdır.
İlçemiz Akören köyünde düşük kalorili kömür yatakları vardır.